top of page
Otpadne vode.jpg

Institut za standardizaciju Srbije u saradnji sa Udruženjem 3e iz Beograda, zbog velike zainteresovanosti ponovo organizuje seminar na temu “Upravljanje otpadnim vodama, regulativa, standardi, kaznena politika i uslovi za povlačenje finansijskih sredstava iz IPARD fonda“.

 

Ovaj seminar pored velikih industrijskih sistema, posebnu pažnju poklanja malim i srednjim preduzećima koja se bave proizvodnjom hrane, a kojima je omogućeno da peko IPARD fonda reše svoje probleme vezane za otpadne vode. Seminar upoznaje korisnike sa obavezama iz regulative, kao i sa kaznenim merama i podiže svest o uticaju otpadnih voda na naše zdravlje i zagađenu životnu sredinu. Takođe, objašnjava se značaj primene standarda kao alata konkurentnosti, predstavljaju se tehnološka rešenja kao i način pristupa i povlačenje sredstava iz IPARD fonda za rešavanje problematike otpadnih voda kao i mogućnost dodatne investicije za proizvođače.

 

Neadekvatno postupanje sa otpadnim vodama i njihovo nekontrolisano ispuštanje u životnu sredinu predstavlja kršenje zakonskih, strukovnih normi.

 

Posebno su obrađene teme:

 

  • Stanje na terenu u ovoj oblasti,

  • Zakonska regulativa,

  • Način izrade Akcionog plana za dostizanje graničnih vrednosti po uredbi

  • Monitoring otpadnih voda,

  • Uslovi i način pristupa za dobijanje sredstava iz IPARD fonda i njegove mogućnosti.

Upravljanje otpadnim vodama, regulativa, standardi, kaznena politika i uslovi za povlačenje finansijskih sredstava iz IPARD fonda

18. decembar 2019. godine

Kome je namenjen seminar? 

 

Seminar je namenjen predstavnicima velikih sistema svih grana industrije, malim i srednjim preduzećima koji se bave proizvodnjom kao i preradom hrane.

 

Predavači

 

1. Vesna Polumirac – inspektor grada Beograda i član Upravnog odbora MINS (Mreža Inspektora Srbije)

 

2. Srđan Gajić – predsednik Udruženja 3e (OCD) i konsultant za zaštitu životne sredine

3. dr Vlada Kovačević – konsultant i naučni radnik, Institut za ekonomiku poljoprivrede

 

4. mr Mirjana Mirković Đorđević – rukovodilac Odeljenja za hemijske tehnologije, poljoprivredu, šumarstvo, bezbednost, životnu sredinu i opšte standarde ISS, sekretar komisije KS CASCO, proveravač za QMS

 

ISS LOGO - LATINICA.png
logo-3e-Plavi-latinica 2.png
bottom of page