top of page
Olive Oil Bottles

U saradnji sa Ministarstvom privrede i Privrednom komorom Srbije u okviru Centra za cirkularnu ekonomiju sproveden je projekat "Regulacija sistema otpadnih voda u okvirima cirkularne ekonomije".

Održana su edukativna predavanja u cilju identifikovanja problema u oblasti zaštite životne sredine vezanih za upravljanje, sanaciju i monitoring otpadnim vodama, u skladu sa načelima cirkularne ekonomije sa efektom na menadžment privrednih resursa i lokalne samouprave.

 
Kroz ova predavanja polaznici su imali prilike da se upoznaju sa pravilima i zakonskim okvirima adekvatnog tretiranja otpadnih voda, kao i ponovnoj upotrebi po osnovnim načelima cirkularne ekonomije.
 

ulje PZŠ.jpg

RECIKLIRAJ JESTIVO OTPADNO ULJE 
I POSTANI DEO CIRKULARNE EKONOMIJE

2022. godina

logo-zvezdara.jpg

Udruženje "3e" u saradnji sa gradskom opštinom Zvezdara, sprovelo je projekat "Recikliraj otpadno ulje i postani deo cirkularne ekonomije", koji predstavlja deo globanog projekta zaštite zdravlja stanovništva i životne sredine. U sklopu jednog od najvažnijih ciljeva ovog projekta je podizanje svesti građana o štetnim posledicama nepravilnog tretiranja otpadnog jestivog ulja,kao i o načinima pravilnog postupanja u domaćinstvima.

Motivisanjem građana za usvajanjem znanja i dostupnim rešenjima o pravilnom tretmanu otpadnog jestivog ulja značajno se smanjuje štetan uticaj koje otpadno jestivo ulje ima na životnu sredinu svih nas.

Prenošenjem znanja na okolinu usvajanjem pravilnih smernica i njihovom primenom, dodatno se doprinosi kvalitetnijem životu svih građa i celokupne zajednice, što znatno može doprineti direktnom smanjenju negativnog uticaja ispuštanja otpadnog jestivog ulja u prirodne recipijente. 

Na postavljenom info pultu na najprometnijim delovima opštine, svi građani su mogli da se informišu i upute u pravilan  tretman tretiranja otpadnog jestivog ulja iz domaćinstva.

Građanima su predstavnici Udruženja bili dostupni u pružanju svih informacija, gde su takođe odogovarali i na sva pitanja građana. Deljene su brošure u kojima se nalaze osnovne informacije o načinima adekvatnog tretiranja otpadnog jestivog ulja iz domaćinstva, kao i značaju koje ono ima na zaštitu životne sredine. Izloženi su bili i različiti modeli kantica za odlaganje ulja izrađeni od reciklabilnog materijala za odlaganje, kako bi građani mogli detaljnije da se upoznaju sa pravilnim tretmanom jestivog otpadnog ulja nakon njegove upotrebe u domaćinstvu.

3eLogo-PlavoUapravnoTransparent.png
bottom of page