top of page
_MG_5737.jpg

Projekat „Eko kolonijica“ imao je za cilj motivisinje dece i omladine i stvaranje uslova za aktivno i kreativno provođenje slobodnog vremena. Projekat je podrazumevao aktivno uključivanje đaka iz osnovne škole „Đuro Strugar“ u Beogradu u njegovu realizaciju, u cilju podizanja ekološke svesti i očuvanja životne sredine. Ciljna grupa projekta bila su deca 3. razreda, ali u dogovoru sa direktorkom izašli smo u susret svim mlađim razredima kao i predškolcima iz obližnjeg vrtića.
Ideja projekta je bila podizanje stepen svesti o važnosti planete i njeno očuvanje u životnoj sredini. U nastavnoj praksi se pokazalo da današnja omladina najbolje prihvata sadržaje koji im se predstave i približe na zanimljiv i praktičan način i u koje su aktivno uključeni. Upravo iz tog razloga, ovaj projekat je realizovan kroz zanimljive radionice. Namera  projekta je da kroz igru i druženje, deci i omladini pruži edukaciju o zaštiti životne sredine i da među ovom grupacijom pronađe ambasadore koji će dalje edukovati pripadnike u okviru ove kategorije.
Na osnovu svega sprovedenog, ispunjeni su ciljevi projekta i to: podrška globalnom projektu zaštine životne sredine, podizanju svesti uz usvajanje znanja o zaštiti planete i motivisanje dece i omladine za usvajanje znanja o zaštiti prirode i prenošenje znanja na njihovu okolinu.

Eko kolonijica

2018

osnovna-skola-djuro-strugar-novi-beograd-logo.png
GradBeograd.jpg
3eLogo-PlavoUapravnoTransparent.png

Radionice

bottom of page